Τι είναι η «Βιογραφική Προπόνηση»;

Η Βιογραφική Προπόνηση δεν είναι «σεμινάριο».

Δεν είναι ψυχοθεραπεία.

Δεν είναι group therapy.

Η Βιογραφική Προπόνηση είναι μια τριήμερη δυνατή διαδραστική υπαρξιακή εμπειρία που τα αποτελέσματά της μπορούν να διαρκέσουν μια ολόκληρη ζωή.

Πρόκειται για μια διεισδυτική, προκλητική και πρακτική αναζήτηση στα θέματα που αποτελούν το επίκεντρο της ζωής μας: την επικοινωνία, τις σχέσεις, την ευτυχία, την κοινωνία και την επιτυχία. Σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο της παροχής διάλεξης, η οποία ξεχνιέται μετά από λίγο καιρό, η Βιογραφική Προπόνηση αποτελεί μια ριζοσπαστική εκπαίδευση που την «ζεις», μια εμπειρία την οποία βιώνεις εκ των έσω και όχι σαν παρατηρητής.
Επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απόδοση, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία και καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά της έχει το γεγονός ότι χρησιμοποιεί θεατρικές τεχνικές, για να εκφράσει της επιρροές της από την Φιλοσοφία, την Κοινωνιολογία, την Ανθρωπολογία, την Ιστορία, την Ψυχολογία, τη Γλωσσολογία, την Ηγεσία, την Προπονητική, και το Ζεν.

Πώς λειτουργεί;

Χρησιμοποιούμε δυο τρόπους μάθησης: την «Πληροφοριακή» και την «Μεταμορφωτική«

Η «πληροφοριακή μάθηση» προσθέτει στον υπάρχοντα κουβά της γνώσης μας, επεκτείνοντας τις γνωστικές μας ικανότητες, και προσθέτοντας νέο πολύτιμο περιεχόμενο στην υπάρχουσα καθημερινή κοσμοθεωρία και πλαίσια αναφοράς μας.

Η «μεταμορφωτική μάθηση» εξετάζει τα παραπάνω, και μας παρέχει την ευκαιρία να συλλογιστούμε κριτικά τις υποβόσκουσες κινητήριες δυνάμεις της συμπεριφοράς μας και του τρόπου που «είμαστε» και σχετιζόμαστε με το περιβάλλον μας. Έτσι, θέλοντας να κάνουμε την υπέρβαση, κατευθύνουμε τη συμπεριφορά μας πλέον προς τα εκεί που θέλουμε, αντί προς τα εκεί που έχουμε συνηθίσει και μάθει.

Γιατί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο;

Ο λόγος για τον οποίο λειτουργούμε έτσι, είναι πως έχουμε δει ότι κυρίως με αυτόν τον τρόπο μπορεί ένας άνθρωπος δει πραγματικά «μεταμορφωτικά» αποτελέσματα στη ζωή του τα οποία να διαρκέσουν στον χρόνο.

Ενώ «εκεί έξω» υπάρχουν άπειρες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια για να «καλυτερέψεις τη ζωή σου», οι περισσότερες βασίζονται στην «πληροφοριακή μάθηση», όπου απλά μαθαίνεις πολλά καινούργια πράγματα.

Όπως στο σχολείο. Εκεί που διαφέρει η Βιογραφική Προπόνηση είναι πως πάει ένα επίπεδο βαθύτερα και σου δίνει την ευκαιρία να «ζήσεις εδώ και τώρα» το καθετί που μαθαίνεις, και μέσα από αυτή σου την εμπειρία να μεταμορφωθείς.

Εντέλει, τι θα κερδίσεις;

  • Να μεταμορφώσεις τον τρόπο που βλέπεις και σχετίζεσαι με τον εαυτό σου και τους άλλους
  • Να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε τομείς της ζωής σου που είσαι μπλοκαρισμένος
  • Να αποκτήσεις την ικανότητας δημιουργίας με λιγότερο κόπο και άγχος
  • Να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου
  • Να ανακαλύψεις νέους τρόπους απόλαυσης της ζωής
  • Να βρεις που οφείλονται οι αυτοκαταστροφικές σου συμπεριφορές και να τις σταματήσεις
  • Να αποκτήσεις λειτουργικές σχέσεις αγάπης και συνεισφοράς με την οικογένειά σου και τους συνανθρώπους σου
  • Να βρεις τι σε σταματάει απ’ το να έχεις επαγγελματική επιτυχία
  • Να εκμηδενίσεις την αναβλητικότητα στη ζωή σου
  • Να δημιουργήσεις το μέλλον που σου αξίζει

Μαρτυρίες συμμετεχόντων

Για ποιον είναι;

Για άτομα άνω των 18 ετών.

Για άτομα που νιώθουν κολλημένοι σε τομείς της ζωής τους όπως «οικογένεια», «σχέσεις», «επίτευξη στόχων», «επαγγελματική επιτυχία», » και δεν γνωρίζουν πως να τους διαχειριστούν για να κάνουν το «βήμα παραπάνω«.

Για άτομα που έχουν δοκιμάσει άλλους τρόπους αυτοβελτίωσης, δεν έχουν δει αποτελέσματα στην πράξη και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο αντισυμβατικό.
Για όσους ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους αλλά δυσκολεύονται να «δράσουν«.

Οι Εισηγητές

Διονύσης Μπουγάς
Διονύσης ΜπουγάςΕισηγητής
Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Ν. Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε το Life Coaching και το έφερε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια σε μορφή σεμιναρίων. Η βασική ενασχόλησή του είναι η «Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ», όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα βάσει της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που επιθυμεί ο εκάστοτε άνθρωπος, να κινείται.
Βασιλική Τσιρίμπα
Βασιλική ΤσιρίμπαΕισηγήτρια
Η Βασιλική Τσιρίμπα σπούδασε παιδαγωγικά με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt από το Gestalt Institute of San Fransisco και από το Ecole Parisienne de Gestalt . Απασχολήθηκε σε κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και ενήλικες με ποικίλα σύνδρομα, ομαδικά και ατομικά, σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία. Το 2010 ειδικεύτηκε στο Life Coaching και την Ομαδική Ηγεσία. Tα τελευταία 6 χρόνια οργανώνει και εισηγείται προγράμματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμορφωτικής εκπαίδευσης στην Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ.
Θοδωρής Τσάτσος
Θοδωρής ΤσάτσοςΕισηγητής
Ο Θοδωρής Τσάτσος είναι ψυχολόγος και Life Coach. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ύστερα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύτηκε στη συμβουλευτική και στο Life Coaching μέσω πιστοποιημένων προγραμμάτων και Σεμιναρίων από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Το 2011 ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στην εταιρία Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ. Από το 2013 έως σήμερα εισηγείται μεταμορφωτικά προγράμματα σε ομάδες ενηλίκων. Είναι επίσης συνιδρυτής του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους».

Τα Πρακτικά

 

Επειδή είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτού που σας προσφέρουμε, σας εγγυόμαστε πως αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω στο 100%!

Σχόλια

Σχόλια