Τι κάνεις όταν δεν γνωρίζεις καν ποιο είναι το πρόβλημα στη ζωή σου;

Όλοι έχουμε τα προβλήματά μας:

Έλλειψη αυτοπεποίθησης, κακή διαχείριση χρόνου, προβληματικές σχέσεις με συνεργάτες/φίλους/συντρόφους, αναβλητικότητα, προβλήματα υγείας, άγχος και πολλά πολλά άλλα…

– Κάποιοι, λοιπόν, ξέρουν ποια είναι αυτά τα προβλήματα για τον εαυτό τους. Αυτοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του πληθυσμού.
– Κάποιοι δεν έχουν ιδέα ποια είναι αυτά τα προβλήματα. Αυτοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 7% του πληθυσμού.
– Κάποιοι – ακόμα χειρότερα – νομίζουν πως ξέρουν ποια είναι αυτά τα προβλήματα. Αυτοί αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 90% του πληθυσμού.
Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως λύσεις για τα προβλήματα υπάρχουν

– Κάποιοι ξέρουν τις λύσεις
– Κάποιοι δεν ξέρουν τις λύσεις
– Κάποιοι νομίζουν πως ξέρουν τις λύσεις.

Τα ποσοστά εδώ ακολουθούν το ίδιο μοτίβο: 3%, 7%, 90%.

Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι:

– Δεν μπορούν καν να αναγνωρίσουν τα αληθινά προβλήματα που έχουν και που τους προκαλούν δυσλειτουργίες και δυστυχία στη ζωή τους.
– Ακόμα και αν καταφέρουν και αναγνωρίσουν τα προβλήματά τους, δεν έχουν ιδέα πως να τα αντιμετωπίσουν.

Αυτό έχει ένα αποτέλεσμα που αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν πολύ αστείο:

Βλέπεις ανθρώπους που προσπαθώντας να κάνουν τη ζωή τους να δουλέψει όπως θα ήθελαν, δρουν με τρόπους οι οποίοι φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Και αυτό το βλέπεις συνέχεια στους άλλους. Κοντινοί σου άνθρωποι αυτοκαταστρέφονται μέρα με τη μέρα και απορείς… “Μα καλά, δεν βλέπουν πως αυτό που κάνουν δεν λειτουργεί υπέρ τους;”

Όμως, ξέρεις ποια είναι η ειρωνία;

Κατά πάσα πιθανότητα, είσαι και εσύ ένας από αυτούς.  Απλά δεν το καταλαβαίνεις. Διότι ανήκεις σε αυτό το 90%.

Η ιστορία των 2 ξυλοκόπων

Κάποτε ήταν 2 ξυλοκόποι.

Ο Αγησίλαος έκοβε δέντρα από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς σταματημό. Στο τέλος κάθε ημέρας ήταν ξεθεωμένος. Κάθε μέρα μάλιστα, ήταν όλο και πιο δύσκολο και κουραστική η δουλειά.
Ο Βλαδίμηρος, κάθε μέρα άρχιζε την ίδια ώρα με τον Αγησίλαο, αλλά 2 φορές τη μέρα έκανε από ένα μεγάλο διάλειμμα. Στο τέλος της μέρας είχε κόψει τους διπλάσιους κορμούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε μέρα δούλευε με την ίδια, αστείρευτη ενέργεια και όρεξη.
Ο Αγησίλαος δεν μπορούσε να μην ρωτήσει πως τα καταφέρνει.
“Είναι απλό. 2 φορές τη μέρα θα σταματήσω και θα ακονίσω το τσεκούρι μου για να κόβει καλύτερα. Έπειτα, έχοντας ξεκουραστεί κιόλας, είμαι έτοιμος να συνεχίσω να κόβω με τον ίδιο ρυθμό χρησιμοποιώντας το κοφτερό μου τσεκούρι. Εσύ πότε το ακόνισες τελευταία φορά;”


Όπως έκανε και ο Βλαδίμηρος με το τσεκούρι, έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς με τον εαυτό μας από καιρό σε καιρό.

Χρειάζεται να σταματάμε, να βγαίνουμε απ’ τον αυτόματο πιλότο, να βλέπουμε ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε, και εντέλει, να διορθώνουμε την πορεία μας στη ζωή ανάλογα με το που θέλουμε να καταλήξουμε.
Γι’ αυτό τον λόγο, η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΑΜΚΕ έφτιαξε το 3ήμερο πρόγραμμα “Βιογραφική Προπόνηση” το οποίο τα τελευταία 8 χρόνια έχει μεταμορφώσει τις ζωές πάνω από 4.000 συμμετεχόντων.

Σε προσκαλούμε!

Θα θέλαμε, λοιπόν, να σε καλέσουμε να δεις με τα μάτια σου και από κοντά ένα δείγμα από αυτό το 3ήμερο της Βιογραφικής Προπόνησης,
σε μια Δωρεάν Συνάντηση διάρκειας 2 ωρών, όπου μεταξύ άλλων θα πάρεις μια γεύση
από τις ιδέες που “διδάσκουμε” στην Βιογραφική προπόνηση.

  • Θα έχεις αποκτήσει μια άλλη οπτική σχετικά με την επικοινωνία σου με τους άλλους και τον εαυτό σου
  • Θα μάθεις τι σημαίνει να εστιάζεις στα δυνατά σου σημεία αντί στα αδύνατα
  • Θα μάθεις πώς πραγματικά γινόμαστε αυτό που είμαστε και πως μπορούμε να το διαμορφώσουμε οι ίδιοι
  • Θα μάθεις τι σε σταματάει απ το να πετυχαίνεις τους στόχους σου.
  • Θα μάθεις πως η συσχέτιση μας με το παρελθόν και το μέλλον επηρεάζει το πως είμαστε στην καθημερινότητά μας.

Οι Εισηγητές

Διονύσης Μπουγάς
Διονύσης ΜπουγάςΕισηγητής
Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Ν. Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε το Life Coaching και το έφερε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια σε μορφή σεμιναρίων. Η βασική ενασχόλησή του είναι η «Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ», όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα βάσει της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που επιθυμεί ο εκάστοτε άνθρωπος, να κινείται.
Βασιλική Τσιρίμπα
Βασιλική ΤσιρίμπαΕισηγήτρια
Η Βασιλική Τσιρίμπα σπούδασε παιδαγωγικά με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt από το Gestalt Institute of San Fransisco και από το Ecole Parisienne de Gestalt . Απασχολήθηκε σε κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και ενήλικες με ποικίλα σύνδρομα, ομαδικά και ατομικά, σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία. Το 2010 ειδικεύτηκε στο Life Coaching και την Ομαδική Ηγεσία. Tα τελευταία 6 χρόνια οργανώνει και εισηγείται προγράμματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμορφωτικής εκπαίδευσης στην Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ.
Θοδωρής Τσάτσος
Θοδωρής ΤσάτσοςΕισηγητής
Ο Θοδωρής Τσάτσος είναι ψυχολόγος και Life Coach. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ύστερα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύτηκε στη συμβουλευτική και στο Life Coaching μέσω πιστοποιημένων προγραμμάτων και Σεμιναρίων από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Το 2011 ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στην εταιρία Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ. Από το 2013 έως σήμερα εισηγείται μεταμορφωτικά προγράμματα σε ομάδες ενηλίκων. Είναι επίσης συνιδρυτής του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους».
Κατερίνα Μπίρμπα
Κατερίνα ΜπίρμπαΕισηγήτρια
H Κατερίνα Μπίρμπα είναι Εκπαιδευτικός και ασκεί το λειτούργημα της ως Δασκάλα τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει διδάξει σε Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Ολλανδία, έχει εμπειρία από διάφορους πολιτισμούς παιδιών (Ιδιωτικά και Δημόσια σχολεία, σχολείο Κωφών στην Πάτρα, διαπολιτισμικό σχολείο αλλοδαπών και παλιννοστούντων με Ρώσους και Ινδούς εφήβους στο Πόρτο Χέλι) και ενηλίκων (κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ, ομάδες Υποκριτικής και Δραματοθεραπείας), έχει λάβει 7ετή επιμόρφωση στις μεθόδους του θεατρικού παιχνιδιού το οποίο και εφαρμόζει στην τάξη, κι έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος/εισηγητής σε πληθώρα συνεδρίων και παιδαγωγικών ημερίδων με επιστημονικές έρευνες και, κυρίως, παιδαγωγικές προτάσεις και διδακτικές πρακτικές. Συνεχίζει δυναμικά τις σπουδές της τόσο σε θέματα εκπαίδευσης ανηλίκων, ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ετερότητα και Παιδαγωγική του θεάτρου), όσο και σε εκείνη των ενηλίκων. Από το 2014 συντελεί στα προγράμματα της Μεταμόρφωσις, όπου και δραστηριοποιείται ως Εισηγήτρια.
Αναστασία Γιαννακίδου
Αναστασία ΓιαννακίδουΕισηγήτρια
Η Αναστασία Γιαννακίδου έχει σπουδάσει Γερμανική Φιλολογία και έχει μετεκπαιδευτεί στην Γερμανία με ειδίκευση την Λογοτεχνία. Έχει συμμετάσχει ως φοιτήτρια σε συνέδρια «Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών» ( MUN), στην Αγγλία στην Γερμανία και στο Βέλγιο και έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε φορείς όπως στο «Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία, Άγιος Δημήτριος», στην σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης, στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2008, και έχει οργανώσει project για την ενίσχυση ιδρύματος παιδιών στην Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα, δασκάλα της kundalini Yoga και παράλληλα εργάζεται και ως καθηγήτρια γερμανικών. Σπουδάζει ψυχολογία ,εξ- αποστάσεως ,στο γερμανικό πανεπιστήμιο Fern Universität Hagen και παράλληλα εκπαιδεύεται στην ψυχοθεραπεία Gestalt. Τα τελευταία 2 χρόνια δραστηριοποιείται στην Μεταμόρφωσις και ως εισηγήτρια.

Τα πρακτικά

Ιανουάριος 2018
No event found!
Load More

Σχόλια

Σχόλια