Τι είναι οι Εκπαιδευτικές Συναντήσεις

Μετά το τέλος του τριήμερου της Βιογραφικής Προπόνησης παρέχεται μια Σειρά 6 Συναντήσεων πρακτικής Εφαρμογής- «Εκπαιδευτικές Συναντήσεις». Εδώ εφαρμόζετε ό,τι μάθατε στο τριήμερο της Βιογραφικής Προπόνησης, σε διάρκεια δύο μηνών και «προπονείστε» στα άμεσα και πρακτικά θέματα της καθημερινότητάς σας. Αντιμετωπίζετε βασικά και θεμελιώδη ζητήματα, όπως για παράδειγμα τις αντιξοότητες, τις σχέσεις, την υπευθυνότητα και την ακεραιότητα. Έτσι η υπερβάσεις που δημιουργήσατε στην Βιογραφική Προπόνηση, επεκτείνονται και προλαβαίνουν να δημιουργήσουν αποτελέσματα σε όποιους τομείς της ζωής σας επιλέγετε εσείς να εξασκήσετε την επικοινωνία και τις δράσεις που προκύπτουν από αυτήν.

Είτε έχουμε επίγνωση αυτού είτε όχι, το τι εννοούμε και πως είναι η επικοινωνία, έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής μας, την αποτελεσματικότητα , τις σχέσεις μας, την ικανοποίηση μας στην ζωή, ακόμα και το ποιοι είμαστε και την φύση του τι είναι δυνατό. Έτσι θεμελιώνουμε μέσα στο χρόνο την πρόσβαση στους εαυτούς μας, στους άλλους, την φύση της δυνατότητας και τι σημαίνει να είσαι ανθρώπινο ον. Στη διάρκεια αυτής της αναζήτησης θα εστιάσουμε την προσοχή μας στους παράγοντες πραγματικής δύναμης, ακεραιότητας και σθένους σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής μας.

Θα εξετάσουμε τις δυνατότητες που διαθέτουμε για να εκφράζουμε τον εαυτό μας πλήρως, να παραμερίζουμε τα κοινώς αποδεκτά, να αμφισβητούμε επίμονα τα δεδομένα, να είμαστε άνετοι, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις, και να σπάμε τα καλούπια.

Οι Εισηγητές

Κατερίνα Μπίρμπα
Κατερίνα ΜπίρμπαΕισηγήτρια
H Κατερίνα Μπίρμπα είναι Εκπαιδευτικός και ασκεί το λειτούργημα της ως Δασκάλα τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει διδάξει σε Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Ολλανδία, έχει εμπειρία από διάφορους πολιτισμούς παιδιών (Ιδιωτικά και Δημόσια σχολεία, σχολείο Κωφών στην Πάτρα, διαπολιτισμικό σχολείο αλλοδαπών και παλιννοστούντων με Ρώσους και Ινδούς εφήβους στο Πόρτο Χέλι) και ενηλίκων (κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ, ομάδες Υποκριτικής και Δραματοθεραπείας), έχει λάβει 7ετή επιμόρφωση στις μεθόδους του θεατρικού παιχνιδιού το οποίο και εφαρμόζει στην τάξη, κι έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος/εισηγητής σε πληθώρα συνεδρίων και παιδαγωγικών ημερίδων με επιστημονικές έρευνες και, κυρίως, παιδαγωγικές προτάσεις και διδακτικές πρακτικές. Συνεχίζει δυναμικά τις σπουδές της τόσο σε θέματα εκπαίδευσης ανηλίκων, ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ετερότητα και Παιδαγωγική του θεάτρου), όσο και σε εκείνη των ενηλίκων. Από το 2014 συντελεί στα προγράμματα της Μεταμόρφωσις, όπου και δραστηριοποιείται ως Εισηγήτρια.
Βασιλική Τσιρίμπα
Βασιλική ΤσιρίμπαΕισηγήτρια
Η Βασιλική Τσιρίμπα σπούδασε παιδαγωγικά με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt από το Gestalt Institute of San Fransisco και από το Ecole Parisienne de Gestalt . Απασχολήθηκε σε κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και ενήλικες με ποικίλα σύνδρομα, ομαδικά και ατομικά, σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία. Το 2010 ειδικεύτηκε στο Life Coaching και την Ομαδική Ηγεσία. Tα τελευταία 6 χρόνια οργανώνει και εισηγείται προγράμματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμορφωτικής εκπαίδευσης στην Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ.
Θοδωρής Τσάτσος
Θοδωρής ΤσάτσοςΕισηγητής
Ο Θοδωρής Τσάτσος είναι ψυχολόγος και Life Coach. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ύστερα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύτηκε στη συμβουλευτική και στο Life Coaching μέσω πιστοποιημένων προγραμμάτων και Σεμιναρίων από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Το 2011 ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στην εταιρία Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ. Από το 2013 έως σήμερα εισηγείται μεταμορφωτικά προγράμματα σε ομάδες ενηλίκων. Είναι επίσης συνιδρυτής του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους».

Τα Πρακτικά

Σε Αναμονή νέων ημερομηνιών...

Επειδή είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτού που σας προσφέρουμε, σας εγγυόμαστε πως αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω στο 100%!

Σχόλια

Σχόλια