Περί Πλούτου

«Δεν είναι τα εξυπνότερα ούτε τα πιο δυνατά ζώα που επιβιώνουν. Είναι αυτά που προσαρμόζονται καλύτερα στις αλλαγές» – Δαρβίνος

Ο πλούτος δε διδάσκεται στα σχολεία.
Το σχολείο επικεντρώνεται στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση αλλά όχι στην οικονομική.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι τραπεζίτες, δικηγόροι και λογιστές που είχαν άριστους βαθμούς στο σχολείο, εξακολουθούν να αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.
Το κλιμακούμενο εθνικό χρέος μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ιδιαίτερα μορφωμένους πολιτικούς και τους κυβερνητικούς υπαλλήλους, που έχουν πάρει ανύπαρκτη ή σχεδόν ανύπαρκτη εκπαίδευση στο θέμα των χρημάτων.
Ατενίζοντας τα επόμενα χρόνια είναι φυσικό να αναρωτιέσαι τι θα συμβεί όταν θα έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που θα χρειάζονται οικονομική και ιατρική υποστήριξη.
Θα είναι εξαρτημένοι από τις οικογένειές τους για να ζήσουν.
Τι θα συμβεί όταν το Εθνικό σύστημα υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία ξεμείνουν από λεφτά;
Πως θα επιζήσει ένα έθνος όταν η διδασκαλία οικονομικών θεμάτων επαφίεται στους γονείς, οι περισσότεροι από τους οποίους θα έχουν καταντήσει, αν δεν είναι ήδη φτωχοί;

Από την αυγή του πολιτισμού, μέσα από μια μεταδοτική γενεαλογική ασθένεια, εκατομμύρια άνθρωποι, ερμητικά κλεισμένοι σε βαθύ λήθαργο, έμαθαν τυφλά να πιστεύουν στην ανεπάρκεια και τον περιορισμό.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι όταν προκύπτουν θέματα σχετικά με χρήματα τα αποφεύγουν και πάνε για ύπνο, ενώ άλλοι ασχολούνται με το θέμα τακτικά.
Μακροπρόθεσμα τι αποτέλεσμα λέτε να έχει αυτό;
Η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ από κάποιον που πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο σε αντίθεση με κάποιον άλλο που κάθεται στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση.
Όπως η σωστή φυσική άσκηση αυξάνει τις πιθανότητες της απόκτησης καλής υγείας, έτσι και η σωστή πνευματική εξάσκηση αυξάνει τις ευκαιρίες για πλούτο.
Η νωθρότητα υποβαθμίζει τόσο την υγεία όσο και τα πλούτη.

Χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα.
Αν σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άλλους, ότι αυτοί είναι το πρόβλημα, τι γίνεται;
Αν νομίζετε ότι οι άλλοι είναι το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να τους αλλάξετε.
Aν συνειδητοποιήσετε ότι εσείς έχετε το πρόβλημα, τότε μπορείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας, να μάθετε κάτι και να γίνετε πιο σοφοί.
Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν όλοι οι άλλοι στον κόσμο, εκτός από τους ίδιους.
Κι όμως είναι πιο εύκολο να αλλάξεις τον εαυτό σου από οποιοδήποτε άλλον.

Ποιοι είμαστε ως προς αυτόν τον τομέα του πλούτου;

Στο περί Πλούτου θα ανακαλύψετε αυτήν την απάντηση για τον εαυτό σας, καθώς επίσης και ποιες είναι οι θεμελιώδης στρατηγικές ανάπτυξής σας ως προς τον πλούτο.

Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η Παρακολούθηση κάποιου άλλου Σεμιναρίου

Οι Εισηγητές

Διονύσης Μπουγάς
Διονύσης ΜπουγάςΕισηγητής
Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Ν. Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε το Life Coaching και το έφερε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια σε μορφή σεμιναρίων. Η βασική ενασχόλησή του είναι η «Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ», όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα βάσει της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που επιθυμεί ο εκάστοτε άνθρωπος, να κινείται.
Βασιλική Τσιρίμπα
Βασιλική ΤσιρίμπαΕισηγήτρια
Η Βασιλική Τσιρίμπα σπούδασε παιδαγωγικά με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt από το Gestalt Institute of San Fransisco και από το Ecole Parisienne de Gestalt . Απασχολήθηκε σε κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και ενήλικες με ποικίλα σύνδρομα, ομαδικά και ατομικά, σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία. Το 2010 ειδικεύτηκε στο Life Coaching και την Ομαδική Ηγεσία. Tα τελευταία 6 χρόνια οργανώνει και εισηγείται προγράμματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμορφωτικής εκπαίδευσης στην Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ.

Τα Πρακτικά

No event found!

Επειδή είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτού που σας προσφέρουμε, σας εγγυόμαστε πως αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω στο 100%!

Σχόλια

Σχόλια