Τι είναι η Προπόνηση Επικοινωνίας

Απαραίτητη προϋπόθεση η Παρακολούθηση της Βιογραφικής Προπόνησης

Το πρόγραμμα Προπόνηση Επικοινωνίας της Μεταμόρφωσις, παρουσιάζει και παρέχει έναν νέο κόσμο επικοινωνίας, ένα κόσμο τελείως διαφορετικό από ότι ξέραμε ότι η επικοινωνία είναι. Παρουσιάζει ένα κόσμο όπου γλώσσα και επικοινωνία εμφανίζονται υπό ένα άλλο πρίσμα φωτός κι γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι. Από αυτό τον κόσμο έχουμε απόλυτη πρόσβαση στους εαυτούς μας, στους άλλους, στη φύση της δυνατότητας και στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Είτε έχουμε επίγνωση αυτού είτε όχι, το τι εννοούμε και πως είναι η επικοινωνία έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής μας, την αποτελεσματικότητα, τις σχέσεις μας, την ικανοποίησή μας στη ζωή ακόμα και το ποιοι είμαστε και τη φύση του τι είναι δυνατό.

Η γλώσσα είναι η γέφυρα ανάμεσα στους αδημιούργητους και δημιουργημένους κόσμους. Είναι μαζί η ύστατη πραγματικότητα και το εργαλείο μέσω του οποίου η πραγματικότητα προωθείται.
PARABOLA

1η ΕΝΟΤΗΤΑ
Η πρόθεση του προγράμματος συνοψίζεται στην εξής έκφραση, «o άνθρωπος είναι κάτι πεπερασμένο και χρειάζεται να ξεπεραστεί». Τις στιγμές που ξεφεύγουμε από τους παγιωμένους τρόπους του Είναι, αποκαλύπτεται ένας πολύ μεγαλύτερος εαυτός από αυτόν που νομίζουμε ότι είμαστε.

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Πως μπορεί να επιτευχθεί η πρόθεση του προγράμματος; Τι σημαίνει το να είσαι σε Επικοινωνία;
• Κατά την επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους, οι άλλοι, λένε σε εμάς , είτε δεν λένε σε εμάς κάποια πράγματα βάση του τι «έδαφος» είμαστε εμείς. Ανακαλύπτουμε ότι εμείς λοιπόν είμαστε υπεύθυνοι για την επικοινωνία που έρχεται σε εμάς από τον συνομιλητή.
• Από τι αποτελείται η ακοή; Υπάρχουν διαφορετικές ακοές. Αλλά τι είναι η ακοή από μονή της;

2η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Τι κάνουμε στην επικοινωνία μας όταν αυτή δεν παράγει τα αποτελέσματα που θέλουμε; Αλλάζουμε την επικοινωνία μας και νομίζουμε ότι πάμε κάπου. Και αυτός ο κύκλος συνεχίζει την αναποτελεσματικότητα. Σαν να είμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Μπορεί να γίνουμε ικανοί στο να λειτουργούμε στο σκοτάδι, αλλά είμαστε ακόμα στο σκοτάδι. Πως μπορούμε να διακόψουμε αυτόν τον κύκλο αναποτελεσματικότητας;
• Αναλύουμε το μοντέλο επικοινωνίας που έχουμε κληρονομήσει. Σε αυτό το μοντέλο έχουμε εκπαιδευτεί από μικρή ηλικία και μέσα από αυτό, η συμπεριφορά μας είναι αυτόματη και συχνά δυσλειτουργική .
• Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου επικοινωνίας; Ποια είναι η θεμελιώδης αδιέξοδη αλήθεια του μοντέλου επικοινωνίας; Και γιατί παρόλο που δεν λειτουργεί, το χρησιμοποιεί ο άνθρωπος κατά κόρων;
• Σαν αποτέλεσμα της συζήτησης σε αυτή τη συνάντηση, εμφανίζετε ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων για την Επικοινωνία.

3η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Όταν επικοινωνούμε με κάποιον, συχνά δεν είμαστε ελεύθεροι. Ο λόγος είναι ότι έχουμε μια παγιωμένη αντίληψη, ότι ένα συγκεκριμένο μέλλον μας περιμένει, ένα μέλλον που δεν το θέλουμε για αυτό την ώρα που επικοινωνούμε, προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Αυτό το κάνουμε ασυνείδητα. Σε αυτή τη συνάντηση αποκτάμε επίγνωση της παγιωμένης αυτής αντίληψης και ανοίγει ο δρόμος για ελεύθερη Επικοινωνία.
• Γιατί πάντα ακούμε από την ίδια οπτική γωνία; Πότε κ πως δημιουργήθηκε; Πως επηρεάζει τις δράσεις μας, το πώς αντιλαμβανόμαστε τους άλλους ανθρώπους και τη ζωή, ακόμα και το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας; Πως μπορούμε να γίνουμε υπεύθυνοι και να κάνουμε υπερβάσεις σε σχέση με τις οπτικές μας;

4η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Γιατί δεν ακούνε αυτά που λέμε οι άλλοι άνθρωποι και έχουμε την αίσθηση ότι δεν μας καταλαβαίνουν;
• Ποια είναι η ύστατη μη αυθεντικότητα στην επικοινωνία; Συνεχίζουμε να ξεφλουδίζουμε στρώματα μη αυθεντικότητας, μέχρι να φτάσουμε στην ύστατη μη αυθεντικότητα μας. Ερχόμαστε αντιμέτωποι και έχουμε την ευκαιρία να είμαστε αυθεντικοί.
• Πότε υπάρχει και είναι δυνατή και μπορεί να δημιουργηθεί η Αυθεντική Επικοινωνία.
• Δημιουργούμε σε αυτή τη συνάντηση το νέο έδαφος πάνω στο οποίο θα χτίσουμε το νέο μοντέλο Επικοινωνίας.

5η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Τώρα που έχουμε δημιουργήσει το νέο έδαφος για την επικοινωνία, εισάγουμε το νέο μοντέλο Επικοινωνίας.
• Ποιες είναι οι θεμελιώδεις πτυχές του νέου μοντέλου;

6η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Πως μπορούμε να φέρνουμε το Τίποτα στην Επικοινωνία όποτε το θέλουμε;
• Κάτω από όλες τις επικοινωνίες υπάρχει μια ερώτηση. Λέμε διάφορα κατά την διάρκεια της ζωής μας, αλλά πίσω από ότι λέμε, υπάρχει μια ερώτηση. Από την φύση της αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί και είναι διαφορετική για τον καθένα. Το ποιοι είμαστε για τον εαυτό μας, είναι αυτή η ερώτηση. Πώς μας περιορίζει;
• Ποιος είναι ο τρόπος να ανακαλύψουμε την αναπάντητη ερώτηση μας ώστε να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς στην έκφραση μας;
• Πως διαχειριζόμαστε το όχι;

7η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Πως μπορούμε να δημιουργούμε μια Επικοινωνία που σαν αποτέλεσμα έχει να φέρνει ολοκλήρωση σε οτιδήποτε μπορεί να είναι ανολοκλήρωτο σε μια σχέση;
• Πως μπορούμε να δημιουργούμε ολοκλήρωση σε εμάς και τον συνομιλητή μας σε οποιαδήποτε σχέση;

8η ΕΝΟΤΗΤΑ

Θέματα που πραγματευόμαστε στη συνάντηση:
• Τι είναι η ακοή και πως μπορούμε να την αξιοποιούμε ώστε να δημιουργούμε Επικοινωνία;
• Εμβαθύνουμε στο πως μπορούμε να δημιουργούμε Επικοινωνίες που αφήνουν εμάς και τους άλλους ολοκληρωμένους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
• Πως με την Επικοινωνία μου μπορώ να δημιουργώ ένα νέο μέλλον, , με το άλλο άτομο, που μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό;

Σε αυτό το πρόγραμμα θα:

  • Αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό σας και τους άλλους έξω από τις ιδιότητες , προσωπικότητες και τρόπους του είναι που πάντα ξέρατε και θα ανοίξετε μια διαδικασία ανακάλυψης και δημιουργίας του ποιοι είστε εσείς και οι άλλοι .
  • Δείτε και ολοκληρώσετε οτιδήποτε στέκεται στο δρόμο σας για τη δημιουργικότητα, συνεισφορά, έκφραση, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων που δεν είχατε την επίγνωσή τους, μένοντας έτσι με αυξημένη ελευθερία και ικανότητα να είστε με άλλους.
  • Ανακαλύψετε ότι αντί να βλέπετε πράγματα ως λάθος ή ότι δεν πρέπει να είναι έτσι ή ότι χρειάζονται φτιάξιμο , ότι θα βλέπετε τα ίδια πράγματα ως δυνατότητες , ευκαιρίες, και νέες περιπτώσεις για δράση.
  • Βιώσετε μια φυσική κοντινότητα, μια αίσθηση ελαφριάς της καρδίας και ένωσης με τους άλλους και βάθος, ευχαρίστηση και εκτίμηση για το ποιοι άνθρωποι είναι.
  • Αρχίσετε να γνωρίζετε την ακοή με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, όχι ως παθητική αλλά ως δραστήρια δημιουργία που εμφανίζει τη ζωή και στον ομιλητή και σε αυτό που λέγεται.
  • Γνωρίστε την ομιλία ως γνήσια δημιουργία, που επιτρέπει το ποιος είστε και το τι είναι δυνατό. Τιμάτε και σέβεστε το λόγο σας και τη δύναμη που έχει με έναν νέο τρόπο.
  • Ανακαλύψετε ότι η έκφρασή σας έρχεται φυσικά και εύκολα και είστε ήδη ικανός να την εξάγετε από τους άλλους.

Οι Εισηγητές

Διονύσης Μπουγάς
Διονύσης ΜπουγάςΕισηγητής
Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Ν. Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε το Life Coaching και το έφερε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια σε μορφή σεμιναρίων. Η βασική ενασχόλησή του είναι η «Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ», όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα βάσει της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που επιθυμεί ο εκάστοτε άνθρωπος, να κινείται.
Βασιλική Τσιρίμπα
Βασιλική ΤσιρίμπαΕισηγήτρια
Η Βασιλική Τσιρίμπα σπούδασε παιδαγωγικά με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt από το Gestalt Institute of San Fransisco και από το Ecole Parisienne de Gestalt . Απασχολήθηκε σε κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και ενήλικες με ποικίλα σύνδρομα, ομαδικά και ατομικά, σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία. Το 2010 ειδικεύτηκε στο Life Coaching και την Ομαδική Ηγεσία. Tα τελευταία 6 χρόνια οργανώνει και εισηγείται προγράμματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμορφωτικής εκπαίδευσης στην Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ.

Τα Πρακτικά

No event found!

Επειδή είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτού που σας προσφέρουμε, σας εγγυόμαστε πως αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω στο 100%!

Σχόλια

Σχόλια