Χωρίς επικοινωνία, δεν υπάρχει τίποτα

Απαραίτητη προϋπόθεση η Παρακολούθηση της Προπόνησης Επικοινωνίας #1

Η Βίβλος μιλάει για τον Λόγο. Εν αρχή ην ο Λόγος και ο λόγος ήταν με τον Θεό και ο λόγος ήταν Θεός. Η Βίβλος μας λέει ότι στον λόγο είναι η δημιουργία των πάντων.

Ισχύει όντος στον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Κοιτάξτε γύρω σας το δωμάτιο που κάθεστε. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην βρίσκεται εκεί σαν αποτέλεσμα επικοινωνίας. Δεν θα υπήρχε ένα σπίτι αν κάποιοι δεν επικοινωνούσαν για σπίτια. Πραγματικά δεν σταματάμε να αναγνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα μας είναι κατασκευασμένη μέσα από την επικοινωνία. Χωρίς επικοινωνία, δεν θα υπήρχε τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα που να φτιάχτηκε που να βρίσκεται εδώ τυχαία. Όλα απαίτησαν κάποια μορφή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Αυτή είναι η επικοινωνία στο επίπεδο των πραγμάτων. Είναι το να επικοινωνείς σε σχέση με τοίχους, σωλήνες και ηλεκτρισμό. Αλλά όταν πρόκειται για σχέσεις και ζωή, κοιτάμε την επικοινωνία σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

Η επικοινωνία είναι η βάση της σχέσης

Αν μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα δωμάτια δεν θα ήταν εδώ χωρίς επικοινωνία, τότε οφείλουμε να είμαστε ικανοί να δούμε ότι και οι σχέσεις δεν θα υπήρχαν χωρίς επικοινωνία.

Οι σχέσεις δεν έχουν να κάνουν με τους τοίχους και τις σωλήνες εκτός αν μιλάτε για κάποιου τύπου επαγγελματική σχέση. Αλλά το είδος της σχέσης για το οποίο μιλάμε είναι η αυθεντική σχέση μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ της πνευματικότητας του καθενός μας.

Σε μεγάλο ποσοστό, η αυθεντικότητα μας είναι συνήθως θαμμένη πολύ βαθιά κάτω από τους ρόλους που παίζουμε και το φαίνεσθε που έχουμε συναρμολογήσει. Σπάνια ανεβαίνει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει.

Είναι σπάνιες οι στιγμές που επικοινωνούμε αυθεντικά.

Ένα τεράστιο μέρος της επικοινωνίας περιστρέφεται γύρω από το να εκτιμούμε αληθινά ο ένας την πραγματικότητα του άλλου.

Πραγματικότητα

Υπάρχουν 4 πραγματικότητες.

Υπάρχει η δικιά σου πραγματικότητα, υπάρχει η δικιά μου πραγματικότητα, υπάρχει η κοινωνική πραγματικότητα, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από την απόσταξη όλων των εσείς και εμείς στον πλανήτη, και έπειτα είναι η πραγματικότητα της θεμελιώδους φύσης του σύμπαντος.

Όλες οι πραγματικότητες αλλάζουν, εκτός της θεμελιώδους πραγματικότητας.
Αυτή ποτέ δεν αλλάζει.
Η αντίληψη μας περί μιας επιτυχημένης ζωής είναι το αποτέλεσμα του να έχεις μια προσωπική πραγματικότητα που βρίσκεται σε αρμονία με την θεμελιώδη φύση του σύμπαντος.

Πως είναι η επικοινωνία που συντελεί σε αυτό;

Αυτά τα θέματα που ενδεικτικά  θίγονται θεωρητικά εδώ, θα τα βιώσουμε με ασκήσεις στην Προπόνηση Επικοινωνίας, μαζί και με άλλες επιπλέον οπτικές προκειμένου να δημιουργούμε πραγματικότητα με την αυθεντική μας επικοινωνία που περνάει μέσα απ την πνευματικότητα του καθενός.

Οι Εισηγητές

Διονύσης Μπουγάς
Διονύσης ΜπουγάςΕισηγητής
Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Ν. Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε το Life Coaching και το έφερε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια σε μορφή σεμιναρίων. Η βασική ενασχόλησή του είναι η «Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ», όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα βάσει της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που επιθυμεί ο εκάστοτε άνθρωπος, να κινείται.
Βασιλική Τσιρίμπα
Βασιλική ΤσιρίμπαΕισηγήτρια
Η Βασιλική Τσιρίμπα σπούδασε παιδαγωγικά με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt από το Gestalt Institute of San Fransisco και από το Ecole Parisienne de Gestalt . Απασχολήθηκε σε κέντρα ψυχικής υγείας για παιδιά και ενήλικες με ποικίλα σύνδρομα, ομαδικά και ατομικά, σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία. Το 2010 ειδικεύτηκε στο Life Coaching και την Ομαδική Ηγεσία. Tα τελευταία 6 χρόνια οργανώνει και εισηγείται προγράμματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμορφωτικής εκπαίδευσης στην Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ.

Τα Πρακτικά

No event found!

Επειδή είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτού που σας προσφέρουμε, σας εγγυόμαστε πως αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω στο 100%!

Σχόλια

Σχόλια