Τι είναι η Προπόνηση Πνευματικής Ευεξίας;

Η Προπόνηση Πνευματικής Ευεξίας συνδυάζει διαμονή κοντά στην φύση,  μαζί με μεταμορφωτική εκπαίδευση που αναπτύσσει μια πιο καθαρή και βαθιά κατανόηση του πώς να διαμορφώνουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις.

Η εκπαίδευση σε συνδυασμό με διακοπές σε φυσικό περιβάλλον, δημιουργούν μια διαφορετική επανασύνδεση με την ανθρώπινη φύση μας, που συχνά αποκοπτόμαστε ή τεμαχίζουμε μέσα στην πόλη στην προσπάθεια μας να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, παραμελώντας το πιο βασικό στοιχείο της ζωής μας, την προσωπική μας ανάπτυξη.

Η Προπόνηση Πνευματικής Ευεξίας είναι μια 3ήμερη αναζήτηση επαφής με την πνευματική μας φύση ως ανθρώπινα όντα, η οποία διευκολύνεται αρχικά να συμβεί στην φύση, μακριά από εκεί που έχουμε συνηθίσει να ζούμε. Γιατί αν τα αποτελέσματα που φέρνουμε στην ζωή μας δεν είναι τα επιθυμητά, καιρός να δοκιμάσουμε μια άλλη προσέγγιση.

Πως και Γιατί Λειτουργεί; Τι θα δημιουργήσετε;

Χιλιάδες από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ιστορία της ανθρωπότητας εστίασαν στην φώτιση. Βλέπουμε εικόνες μοναχών να κάθονται γαλήνια να διαλογίζονται, σαμάνους να ζούνε στις ζούγκλες τού Αμαζονίου.

Πάραυτα η φώτιση δεν είναι προνόμιο κάποιων εκλεκτών. Είναι διαθέσιμη σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν τον χρόνο και την κατάλληλη προσπάθεια για να την επιτύχουν. Το να την πετύχεις δε σημαίνει ότι χρειάζεται απαραίτητα ένας τρόπος ζωής που δεν είναι συμβατός με τον δυτικό τρόπο ζωής.

Το Πρόγραμμα Πνευματικής Ευεξίας σας βοηθά να κατανοήσετε γιατί το μυαλό σας, αντί να εργάζεται στο βέλτιστο επίπεδο λειτουργικότητας, αντίθετα βασίζεται στις νευρικές συνάψεις που δημιουργήθηκαν για την επιβίωση από  περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με το παρελθόν. Επίσης σας δείχνει πώς να ξεπεράσετε τα τοξικά συναισθήματα των παλιών νευροσυνδέσεων, της εκπαίδευσης που βασίστηκε σε αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος. Θεραπεύοντας αυτό τον εγκέφαλο από το παρελθόν, βάζετε σε λειτουργία νέες, ανώτερες, πιο εξελιγμένες εγκεφαλικές δομές – τον νεοφλοιό και πιο συγκεκριμένα τον προμετωπιαίο φλοιό – οι οποίες θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε το φόβο, τη νοοτροπία φτώχιας και το θυμό από τη ζωή σας. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία νέων νευρικών δικτύων στο μυαλό σας.

Μέχρι αρκετά πρόσφατα, οι περισσότεροι ερευνητές που ασχολούνται με τον εγκέφαλο πίστευαν ότι, παρόλο που το μυαλό είναι εύπλαστο τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης ενός παιδιού, η δυνατότητα για αλλαγή των νευροσυνδέσεων κλείνει απότομα περίπου στην ηλικία των 7 ετών. Ενώ είναι αλήθεια ότι το μυαλό του βρέφους ή του μικρού παιδιού είναι σαν στεγνό σφουγγάρι με την ικανότητα να ρουφάει όλες τις πληροφορίες, τα δεδομένα και τις συμπεριφορές που χρειάζεται για να επιβιώσει στο νέο του περιβάλλον, η υπόθεση ότι το μυαλό δεν μπορεί πλέον να αναδιαταχθεί μετά από μια συγκεκριμένη νεαρή ηλικία, έχει πλέον ανατραπεί.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα της νευρολογίας επιβεβαιώνουν ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε νέα εγκεφαλικά κύτταρα και να αλλάξουμε τα υφιστάμενα νευρικά δίκτυα του εγκεφάλου. Αφού δώσουμε στους νευρώνες μας συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τη καθημερινή μας διατροφή και ξεκινήσουμε νέες, διεγερτικές δραστηριότητες, μπορούμε να εγκαταστήσουμε νέα νευρικά δίκτυα που βοηθούν να μετασχηματίσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να ξαναβρούμε συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και ηρεμίας που είχαν χαθεί από παλιά.

          Για να έχετε αυτά τα οφέλη, πρέπει να αρχίσετε μαθαίνοντας πως λειτουργεί ο εγκέφαλος και πως έχει εκτεθεί σε κίνδυνο.

Στην Βιογραφική Προπόνηση διερευνήσαμε τον φόβο και την αγάπη από την οπτική του λογισμικού (software), δηλαδή αισθήματα προερχόμενα από τις πεποιθήσεις μας.

Στο Πρόγραμμα Πνευματικής Ευεξίας εξετάζουμε τον φόβο και την αγάπη ως προοπτική λειτουργικού εξαρτήματος/συστήματος (hardware) που είναι ο φυσικός εγκέφαλος που κατέχει αυτά τα αισθήματα.

Πρακτικές Λεπτομέρειες

Η διαμονή κατά την διάρκεια αυτών των μεταμορφωτικών διακοπών γίνεται σε μια βίλλα και είναι για 15 άτομα αρχικά, λόγω της πιλοτικής φύσης του προγράμματος.

Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει τουαλέτα και ντουζ και ένα μικρό μπαλκόνι, κι αυτό δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα ιδιωτικότητας όταν την χρειάζεται.

Η κουζίνα είναι κοινή για όλους.

Ένας χώρος για μια ομάδα 15 ατόμων (λόγω του ότι γίνεται πρώτη φορά το πρόγραμμα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων) η οποία θα θέλει να ξεκουραστεί κάνοντας διακοπές αλλά ταυτόχρονα θέλει αξιοποιήσει αυτόν τον χρόνο με τον πιο ωφέλιμο μακροπρόθεσμα τρόπο, και παράλληλα να έρθει σε επαφή με την φύση, με τα φρούτα και λαχανικά και με τους ανθρώπους.

Η διατροφή είναι χορτοφαγική για το 3ήμερο.

Οι διακοπές αυτής της ομάδας συνδυάζονται πέραν από την φύση και με άλλες δραστηριότητες όπως Yoga, διαλογισμό, περιπάτους και μπάνιο στην θάλασσα για όποιον επιθυμεί, που θα έχουν ως αντικείμενο τους την προσωπική ανάπτυξη ολιστικά και σε σχέση με  την φύση και τον άνθρωπο.

Μια βιωματική οργανική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

Οι Εισηγητές

Διονύσης Μπουγάς
Διονύσης ΜπουγάςΕισηγητής
Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Ν. Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε το Life Coaching και το έφερε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια σε μορφή σεμιναρίων. Η βασική ενασχόλησή του είναι η «Μεταμόρφωσις ΑΜΚΕ», όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα βάσει της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που επιθυμεί ο εκάστοτε άνθρωπος, να κινείται.
Ευάγγελος Αποστολόπουλος
Ευάγγελος ΑποστολόπουλοςΕκπαιδευτής / Δάσκαλος Yoga
Ο Ευάγγελος είναι δάσκαλος yoga (E-RYT200 & RYT500) και Μουσικός. Σπούδασε Marketing καθώς ήταν ήδη ενεργός αθλητής στο Καράτε και μέλος της Εθνικής ομάδας καράτε για 6 χρόνια. Κέρδισε αρκετά Πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνής διακρίσεις και χρυσό Βαλκανικό μετάλλιο το 2000. Από το 1998 έως το 2006 δίδαξε καράτε ως βοηθός του Sensei του Θοδωρή Αθανασόπουλου.
Ως πρώην ιδιοκτήτης και συνιδρυτής τους Swaha Yoga Center στην Ακρόπολη, από το 2011 δημιουργεί εργαστήρια, και συν-διδάσκει ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά Yoga και Aerial-Yoga, και Retreats.
Διδάσκει σε ομαδικά τμήματα και ιδιαίτερα που εστιάζουν σε θεραπευτικά στοιχεία.
Από το 2012, έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχοθεραπείας Gestalt. Συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να παρακολουθεί σεμινάρια, διαλέξεις και Retreats σε Life Coaching, NHR, ανθρώπινο δυναμικό, σωματική ανατομία, Νευροεπιστήμη κα.

Τα Πρακτικά

No event found!

Επειδή είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτού που σας προσφέρουμε, σας εγγυόμαστε πως αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω στο 100%!

Σχόλια

Σχόλια