Προσωπική Προπόνηση πρακτικά

Υπάρχουμε μέσα στην αλληλεπίδραση μας με το περιβάλλον.

Έγινε η αλληλεπίδραση σε διαφορετικά επίπεδα περιβάλλοντος, ανάλογα σε τι προγράμματα της Μεταμόρφωσις – Προπόνησης Ζωής έχει συμμετάσχει ο καθένας και βλέπουμε μέχρι στιγμής τι αποτελέσματα αυτό είχε.

Κι αν φτάσαμε σε ένα σημείο και φέραμε εξαιρετικά αποτελέσματα, μετά τι;

Μήπως ήρθε η ώρα για μια Προσωπική Υπαρξιακή Ανασκόπηση;

Συνεδρίες Προσωπικής Προπόνησης

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εργαστούμε προς μια αυξημένη συνειδητοποίηση του εαυτού είναι οι συνεδρίες Προσωπικής Προπόνησης: ένα ασφαλές περιβάλλον (βλέπε άρθρο: Άνεση ή πόνος αναπτύσσουν καλύτερα τον άνθρωπο;) όπου η παρουσία του συντονιστή, μας προσφέρει ανατροφοδότηση και μια βιωμένη εμπειρία του πως σχετιζόμαστε (βλέπε άρθρο: Πως ξεκλειδώνεις την προσωπικότητα σου). Στο βαθμό που μέσα από τις στενές σχέσεις μας με τους άλλους, παρατηρούμε και βιώνουμε περισσότερο τις συναισθηματικές αντιδράσεις μας, η συνεδρία Προσωπικής Προπόνησης, αν και αποτελεί ένα δομημένο περιβάλλον, δημιουργεί μια κατάσταση πραγματικότητας όπου οι εσωτερικές αντιδράσεις μπορούν να βιωθούν και να επεξεργαστούν με ένα τρόπο που συντελεί στην αυξημένη επίγνωση ​​του εαυτού, κάτι που είναι ζητούμενο μιας και όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο καλύτερή είναι η σχέση σου με τον κόσμο. Στην ουσία, η συνεδρία γίνεται το ασφαλές περιβάλλον όπου μπορούμε να εργαστούμε στο να αποσυνθέσουμε τις άμυνες μας, να βγάλουμε τις μάσκες μας και να αποκτήσουμε πρόσβαση στον εσωτερικό μας κόσμο, ενισχύοντας τη σχέση με τον εαυτό μας.

Μέσα από τη βιωματική εμπειρία της συνεδρίας, διερευνώνται και τίθενται υπό αμφισβήτηση οι τρόποι συσχέτισης (με τον εαυτό και τους άλλους) που αναστέλλουν την προσωπική ανάπτυξη καθώς και οι παγιωμένοι ρόλοι που υιοθετεί κάποιος στη ζωή του.
(βλέπε άρθρο: Πως υπερβαίνουμε τις αναστολές της συνείδησης)
(βλέπε άρθρο: Τροποποίηση Συμπεριφοράς).

Ωφέλη

 • Αποκτάς αυτοεπίγνωση σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.
 • Διερευνάς τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεσαι με τον εαυτό σου και με τους άλλους.
 • Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης
 • Πειραματίζεσαι με νέες διαπροσωπικές συμπεριφορές.
 • Μαθαίνεις πώς μπορείς να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, θετικά και αρνητικά.
 • Μαθαίνεις να ενσωματώνεις αποσχισμένες πλευρές του εαυτού σου.
 • Εκφράζεις και διευρύνεις το προσωπικό σου δυναμικό.
 • Μαθαίνεις πώς να δημιουργείς και να διατηρείς ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή σου.
 • Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι περισσότερο τους άλλους ανθρώπους.
 • Διερευνάς τους ρόλους που παίρνεις στην καθημερινότητα.
 • Αναπτύσσεις τη δημιουργική σου έκφραση.
 • Ανακουφίζεις συμπτώματα άγχους.
 • Παίρνεις ανατροφοδότηση για προσωπικά θέματα.
 • Επεξεργάζεσαι εναλλακτικούς τρόπους να σχετίζεσαι με τους άλλους. 

Η σημερινή εποχή επιβάλλει γρήγορους ρυθμούς ζωής, έντονο άγχος, συναισθηματική απομόνωση, και εξωστρέφεια. Όλοι επωμιζόμαστε πάρα πολλές ευθύνες και παραμερίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με άλλους ανθρώπους, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και να δεχτούμε ανατροφοδότηση και άλλες οπτικές στο πως επικοινωνούμε αμερόληπτα, και χωρίς να διακινδυνεύουμε κάποια προσωπική σχέση.

Οι συνεδρίες Προσωπικής Προπόνησης είναι ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτό το σκοπό.

Σύμφωνα με τον Goleman, αλλά και άλλους ειδικούς, ο ακρογωνιαίος λίθος της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε και να αναγνωρίζουμε κάθε στιγμή τα συναισθήματα μας,
γιατί η τυχόν ανικανότητα να παρατηρήσουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα μας αφήνει στο έλεος τους. 

Συναντήσεις: 3 με 4 φορές τον μήνα από 50 λεπτά.
Διάρκεια: 3 μήνες (κατόπιν συνεννόησης)
Κόστος συμμετοχής: 80€ η συνάντηση (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)
Συντονιστής: Διονύσης Μπουγάς

Ο συγκεκριμένος συντονιστής εξελίσσει την διαδικασία αυτών των συνεδριών, βάση της εμπειρίας του από τα κύρια πεδία επιρροής του, που είναι η τεχνογνωσία της Μεταμόρφωσις σε συνδυασμό με την εκπαίδευση του στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία Gestalt συν τις ομάδες αυτογνωσίας που έχει στο παρελθόν συντονίσει καθώς και από την εφαρμοσμένη συναισθηματική νοημοσύνη, αλλά και από την εκπαίδευση του ως δάσκαλος της Kundalini Yoga.  Ανάλογα με την εξέλιξη της σχέσης μεταξύ πελάτη και συντονιστή αξιοποιούνται από τα διάφορα πεδία επιρροής σχετικά εργαλεία.

Η πρόθεση αυτών των συνεδριών είναι σε γενικές γραμμές ο πελάτης να αναπτύξει τα επίπεδα ελευθερίας και δύναμης του, ανάλογα με το που ο κάθε πελάτης θέλει να εστιάσει.

Προκειμένου να εκπληρώσουν αυτή την πρόθεση αυτές οι συνεδρίες, θα γίνουν 3 – 4 των 50 λεπτών συνεδρίες σε διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να εκτιμηθεί κι απ τις 2 πλευρές κατά πόσο είναι η συγκεκριμένη σχέση που αναπτύσσεται σε ροή ως προς αυτή την πρόθεση, και να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν περεταίρω.

Για την μεθοδολογία της Μεταμόρφωσις που χρησιμοποιεί ο συντονιστής δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάτι επιπλέον καθώς ο πελάτης έχει προσωπική εμπειρία απ την συμμετοχή του σε εκπαιδεύσεις της Μεταμόρφωσις, μιας και είναι προϋπόθεση να έχει συμμετάσχει τουλάχιστον στην Βιογραφική Προπόνηση.

Τα Πρακτικά

Επειδή είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτού που σας προσφέρουμε, σας εγγυόμαστε πως αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω στο 100%!