epikoinonia-gia-goneis

Προπόνηση Γονέων – Νοέμβριος 2021 – Online & δια ζώσης στην Κρήτη

Δεν υπάρχει πιο ευεργετικός αλλά παράλληλα και απαιτητικός ρόλος από αυτόν του γονέα!

Ένας ρόλος που διατηρείται μια ολόκληρη ζωή! Μια συνεχής διαδικασία κάλυψης, παροχής, υποστήριξης της συναισθηματικής, της κοινωνικής και και νοητικής ανάπτυξης ενός παιδιού μέχρι να ενηλικιωθεί.
Ένας ρόλος που σε αλλάζει, σε μεταφέρει σε μια διαφορετική φάση της ζωής σου και στις σχέσεις σου.
Στον ρόλο αυτό καλούμαστε να είμαστε αυτόνομοι, να μπορούμε να αντιληφθούμε  και να δούμε πέρα από τον εαυτό μας, να έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και να λειτουργούμε κάτω από το πρίσμα βασικών αρχών.

 

Και τι γίνεται η υπόσταση που είχαμε πριν γίνουμε γονείς; Τι γίνεται με το κομμάτι του “είναι” μας που χάνεται όταν μπαίνουμε σε αυτό το νέο ρόλο;

  1. Έχεις φανταστεί να αισθάνεσαι ελεύθερος και μέσα από το ρόλο του γονέα; Να απαλλαγείς από τα στερεότυπα «της θυσίας για το παιδί» «και να μην κάνεις τις δικές σου ανάγκες και θέλω» στην άκρη;
  2. Έχεις σκεφτεί να αφήσεις πίσω τις προσωρινές λύσεις για τους τσακωμούς και τις διαμάχες σας, και να δουλέψεις για την εδραίωση μια συσχέτισης με το παιδί σου που θα χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα-συνεργασία-επικοινωνία;
  3. Έχεις αναρωτηθεί πόσες ευκαιρίες χάνουν οι γονείς για να επικοινωνήσουν πραγματικά με τα παιδιά τους; Κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι μια τέτοια ευκαιρία!
  4. Γιατί τα παιδιά σταματάνε να μιλάνε στους γονείς τους για τα θέματα που τα απασχολούν; Γιατί τα παιδιά μιλάνε πιο εύκολα σε άλλους απ’ ότι στους γονείς τους; Τι διαφορετικό κάνουν αυτοί οι άλλοι;

Στο πρόγραμμα “Προπόνηση Γονέων” της Μεταμόρφωσις θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2021 στην Κρήτη δια ζώσης και online για όσους είναι εξ’αποστάσεως. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα :
  1. Γνωρίσουμε τα κλειδιά στην σχέση γονέα – παιδί
  2. Θα απαντήσουμε σε ερωτήματα καίρια για τον ρόλο του γονέα
  3. Θα μάθουμε τρόπους βελτίωσης της επικοινωνίας με τα παιδιά
  4. Θα μάθουμε να χτίζουμε τη σχέση γονέα – παιδί με βασικά στοιχεία την υπευθυνότητα και την συνεργασία
Εξελίσσοντας τον εαυτό μας μέσα στο πρόγραμμα, γνωρίζοντας και καλλιεργώντας δικές μας δυνατότητες θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μετρήσιμα αποτέλεσματα στη σχέση μας με τα παιδιά μας αλλά και με όλους τους ανθρώπους στο περιβάλλον έξω από την οικογένεια μας.
Πότε:  28/11/2021, 11:00 – 18:00
Που; Online & δια ζώσης
Πόσο; 210 ευρώ
Δήλωση συμμετοχών: Στο 6980069360 και στο info@metamorfosis.gr

Ελάτε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση με τα παιδιά μας χωρίς να “χάσουμε” εμάς!

 


Τι λένε προηγούμενοι συμμετέχοντες

Αυτό το πρόγραμμα είναι μια αποκάλυψη! Αν το είχα κάνει 25 χρόνια νωρίτερα, ίσως να είχα αποφύγει λάθη-τύψεις-ενοχές τόσων χρόνων! Μου δόθηκε η ευκαιρία να δω μια εντελώς νέα οπτική στη σχέση μου με τα παιδιά μου!

– Λέρη, μητέρα 2 ενήλικων παιδιών

Όσο προχωρούν οι συναντήσεις μας νιώθω να αποκαλύπτονται τα λάθη, οι άστοχες παγιωμένες τακτικές που ενώ δεν έχουν αποτελέσματα, συνεχίζουμε να τις ακολουθούμε πιστά, αλλά ταυτόχρονα βλέπω να φυτεύονται και νέοι σπόροι αναζήτησης, εμβάθυνσης, που ήδη ανθίζουν και αρχίζουν δειλά να δίνουν καρπούς. Νιώθω τυχερή καθώς συνειδητοποιώ πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι, άλλοι χειρισμοί, άλλες μέθοδοι που ξεκλειδώνουν κλειδαριές σκουριασμένες με μόνη λίπανση τον αμοιβαίο σεβασμό, την ειλικρίνεια, την αγάπη.

– Πόπη, μητέρα 3 ανήλικων παιδιών

Με τη βοήθεια του προγράμματος, διαχειρίζομαι καλύτερα τον ελεύθερο μου χρόνο στο σπίτι. Οι εντάσεις με τα παιδιά και το σύντροφό μου έχουν μειωθεί σημαντικά. Η αναγνώριση έρχεται από άλλους με λόγια όπως “πόσο με καταλαβαίνεις” ή “αν και δεν είσαι ψυχολόγος, με αποκωδικοποίησες”. Είναι ένα ωραίο και εποικοδομητικό “ξεβόλεμα” ακόμη και με 5 συνεδρίες.

– Νίνα, μητέρα 2 ανήλικων παιδιών

Date

Νοέ 28 2021

Time

11:00 - 18:00

Κόστος

210 ευρώ
Online

Τοποθεσία

Online
Μεταμόρφωσις

Οργανωτής

Μεταμόρφωσις
Phone
6980069360
Email
info@metamorfosis.gr
Website
https://metamorfosis.gr

Πάρε μέρος στην online πρόκληση της Μεταμόρφωσις

Μεταμόρφωσε τον εαυτό  σου σε 60 ημέρες με τις εβδομαδιαίες μας προκλήσεις .
Γράψου τώρα και λάβε την 1η αποστολή στο inbox σου
Κλείσιμο