Βιολογία της Σχέσης και της Libido

/Βιολογία της Σχέσης και της Libido

Βιολογία της Σχέσης και της Libido

Γυναίκα: Γιατί δεν δεσμεύεται;

Άνδρας: Γιατί θέλει να μιλάει ακατάπαυστα για την σχέση μας;

Γυναίκα: Γιατί δεν μπορεί να ολοκληρώσει την πρώτη μας συζήτηση προτού προσπαθήσει να με ρίξει στο κρεβάτι;

Άνδρας: Γιατί χρειάζεται να πω τόσα πολλά για να την ρίξω στο κρεβάτι;

Η βιολογία (που υποστηρίζει την θεωρία της εξέλιξης) μπορεί να σας πει το γιατί.

Όλα έχουν να κάνουν με το σπέρμα και το ωάριο.

Ρίξτε μια πιο προσεχτική ματιά σε αυτούς τους δύο ταραχοποιούς.

Κάθε άνδρας παράγει εκατό με τριακόσια εκατομμύρια σπέρμα κατά την εκσπερμάτιση ή χονδρικώς χίλια με κάθε χτύπο της καρδιάς.

Το ανδρικό σπέρμα είναι τόσο άφθονο που είναι σχεδόν άχρηστο. Οι άνδρες είναι ελεύθεροι να το σπαταλήσουν, να το «εκτοξεύσουν» από εδώ και από εκεί. Ποιος νοιάζεται; Υπάρχει αρκετό από αυτό. Το περισσότερο από αυτό είναι άχρηστο έτσι κι αλλιώς.

Αυτό το ανεγκέφαλο σπέρμα θα προσπαθήσει να εισχωρήσει σε ένα ωάριο.

Το σπέρμα δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσατε ύπουλο. Δεν υπάρχουν πολλοί κρυφοί μηχανισμοί σε έναν άνδρα σχεδιασμένοι για να γαλουχήσουν ευγενικά το σπέρμα. Αυτό δημιουργείται απλά σε μεγάλη ποσότητα, και μετά εκτοξεύεται. Έπειτα δημιουργείται κι άλλο.

Τώρα σκεφτείτε πόση δουλειά χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ωάριο. Ένα ωάριο είναι 85,000 φορές μεγαλύτερο από το σπέρμα, το θηλυκό γεννιέται με όλα τα ωάρια τα οποία θα έχει για όλη του τη ζωή, και χρειάζονται 29 ημέρες για να γαλουχηθεί ένα πολύτιμο ωάριο και να οδηγηθεί από την δίοδο του.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν οτιδήποτε απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα μωρό βρίσκεται στο ωάριο. Το σπέρμα συνεισφέρει μόνο γενετικό υλικό. Το υπόλοιπο σπέρμα είναι ένα σύστημα μεταφοράς με μερικά μιτοχόνδρια τα οποία μεταφέρονται ως μπαταρίες.

Με καθαρά γενετικούς όρους, η επένδυση που κάνει ο αρσενικός Homo sapiens στην σεξουαλική πράξη είναι το φλερτ και μερικά λεπτά από αυτό που του αρέσει περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο, στη συνέχεια είναι έτοιμος να το βάλει στα πόδια και ελπίζει να βρει να γονιμοποιήσει κάποια άλλη.

Τώρα σκεφτείτε την γενετική επένδυση που κάνει μια γυναίκα της Εποχής των Παγετώνων (μιας και από τότε ακόμα κρατάει η βιολογία μας, το DNA μας), κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Ρισκάρει εννέα μήνες εγκυμοσύνης, αρκετά χρόνια θηλασμού ενός αβοήθητου πλάσματος, και στη συνέχεια ξοδεύει μια δεκαετία μεταμορφώνοντας έναν επαναστατικό έφηβο σε αυτάρκη ενήλικο. Ταυτόχρονα, πρέπει να εμποδίζει τους εισβολείς από το να καταβροχθίσουν αυτήν και το σπλάχνο της, να απομακρύνει τους βιαστές και να συλλέξει αρκετή τροφή και για τους δύο. Δεν είναι εύκολο να κυνηγάς ένα μαλλιαρό μαμούθ με ένα νήπιο δεμένο στην πλάτη σου.

Οι κυρίες τι θα προτιμούσατε; Να τρέξετε απ την Αθήνα ως την Αυστρία ή να μείνετε έγγυος; Και τα 2 καταναλώνουν περίπου 80.000 θερμίδες. Όταν μια γυναίκα ρισκάρει μια συνουσία, ρισκάρει το να τρέξει απ την Αθήνα ως την Αυστρία.

Οι άντρες τι θα προτιμούσατε, να δείτε έναν αγώνα ποδοσφαίρου απ τον καναπέ σας, ή να κάνετε σεξ με μια γυναίκα; Από πλευράς θερμίδων είναι το ίδιο πράγμα. Αν θέλετε να ικανοποιήσετε και την γυναίκα, τότε προσθέστε λίγες θερμίδες με τα προκαταρκτικά.

Γιατί εκείνη να μην κοιμηθεί μαζί του;

Γιατί εκείνος δεν μπορεί να δεσμευτεί μαζί της;

Οι γυναίκες είναι απρόθυμες να πάνε από την Αθήνα στην Αυστρία. Οι άνδρες είναι απρόθυμοι να επωμιστούν μια έγκυο γυναίκα σε αυτόν τον πλανήτη.

Αυτό που έχουμε εδώ είναι διαφορετικές αναπαραγωγικές αντιλήψεις.

Εξετάστε αυτή την διαφορά από Δαρβινικής άποψης.

Ποια θα ήταν η καλύτερη στρατηγική για ένα πλάσμα που μπορεί να παράγει πάνω από 300 εκατομμύρια σπέρματος με μία και μόνο εκσπερμάτιση;

Να το εκτοξεύει τριγύρω με γενναιοδωρία!

Ποια θα ήταν η καλύτερη στρατηγική για ένα πλάσμα που παράγει ένα ωάριο τον μήνα, το οποίο εάν γονιμοποιηθεί, απαιτεί εργασία μιας ζωής;

Επιλέξτε υπεύθυνα.

———————

Σε αυτήν την διάλεξη θα αναλυθούν οι διαφορετικές στρατηγικές που έχουν στην σχέση οι άντρες και οι γυναίκες, με έναν τρόπο που αφήνει πρωτόγνωρη ελευθερία και δύναμη στις σχέσεις, μιας και πραγματευόμαστε το γνώθις εαυτόν, ως προς το ποιοι είμαστε ως βιολογικά όντα.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

7.00 ως 11.00 μ.μ

Συμμετοχή 40 ευρώ.

Αθηναίων Πολιτεία (στον ημιόροφο)

 

Δηλώνετε συμμετοχή στο 6980069360 και στο info@metamorfosis.gr

Date

14 Φεβ 2019

Time

19:00 - 23:00

Κόστος

40€

Τοποθεσία

Αθηναίων Πολιτεία
Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, Θησείο, 118 51
Μεταμόρφωσις

Οργάνωση

Μεταμόρφωσις
Phone
6980069360
Email
info@metamorfosis.gr

Next Event

X
QR Code