Μεταμορφωτικές Διακοπές
Δήλωσε Συμμετοχή


ΠΟΤΕ

Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν
την Άνοιξη του 2023

ΠΟΥ

Θα ανακοινωθεί την Άνοιξη του 2023

Ο χρόνος με τους σημαντικούς της ζωής μας (παιδιά, σύντροφο) είναι και ο χρόνος που μπορεί να απογειώσει ή ακόμη και να συνθλίψει την ίδια τη σχέση μαζί τους.

Οι ρυθμοί που έχουμε ως ενήλικες, ειδικά μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας (πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, κάνοντας πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα, χρόνος που περνάμε μαζί τους ενώ παράλληλα να απαντάμε σε κάποιο τηλέφωνο, email, φροντίζοντας φυτά, μαγειρεύοντας και κάνοντας διάφορα άλλα προκειμένου να προλάβουμε), αλλά και οι ρυθμοί́ των παιδιών (τηλεκπαίδευση, παιχνίδι μέσα στους 4 τοίχους του δωματίου, τηλεόραση, τάμπλετ, λίγος χρόνος αλληλεπίδρασης με παιδιά́ της ηλικίας τους & με άλλους ενήλικες πέραν των γονιών) δημιουργούν συνθήκες που καθορίζουν το πως θα είναι το μέλλον, επηρεάζουν την επικοινωνία μας μέσα στην οικογένεια που είναι ο δείκτης για το πως θα πετύχουν ή δε θα πετύχουν και οι υπόλοιποι τομείς της ζωής των ενηλίκων ενώ παράλληλα καθορίζουν το τι θα συμβεί́ όχι μόνο στην παιδική́ αλλά και μετέπειτα στην ενήλικη ζωή τους.

 • Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν εμφανιστούν κι άλλοι τρόποι συσχέτισης με τα παιδιά και τον σύντροφο;
 • Τρόποι που αφήνουν ελευθερία, αποδοχή́ και δημιουργούν σε κάθε στιγμή ένα μέλλον κοινό́ που εμπνέει;
 • Τι θα συμβεί́ αν οι γονείς με τα παιδιά́ και τους συντρόφους τους εκπαιδευτούν να επικοινωνούν όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με άλλους ανθρώπους σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας που καλύπτει τις ανάγκες του κάθε ατόμου και υπάρχει έκφραση των πραγματικών αναγκών και συναισθημάτων;

Σε αυτές τις μεταμορφωτικές διακοπές δημιουργούμε το «φαινόμενο της γειτονιάς», δημιουργούμε έναν κοινό τόπο έκφρασης και εξάσκησης υπεύθυνης και αυθεντικής επικοινωνίας και χτίζουμε στη πράξη μοτίβα που προικίζουν το είναι μας μέσα από ένα πλαίσιο επίγνωσης, ενδυνάμωσης και ελευθερίας.

Αν κι εσείς είστε γονείς, εκπαιδευτικοί, σύντροφοι που θέλετε να δείτε πως είναι χωρίς κούραση να φέρνετε τα αποτελέσματα που θέλετε στις σχέσεις με τα παιδιά σας και τις υπόλοιπες σχέσεις σας και να αποκτήσετε μια εμπιστοσύνη στο ότι τα παιδιά σας μπορούν να επικοινωνούν σε εσάς και τους άλλους πραγματικά αυτό που βιώνουν, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στο να γίνονται αυτόνομα και υπεύθυνα, τότε αυτές οι διακοπές είναι για εσάς!

Δείτε παρακάτω τι περιλαμβάνουν!

Μεταμορφωτική Εκπαίδευση

Στο 7ημερο αυτό θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε 2 από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της μεταμόρφωσις , την Προπόνηση Γονέων" και το "Πρόγραμμα Συναισθηματικής Νοημοσύνης".

Προπόνηση Γονέων (11:00 -13:00 καθημερινά) - Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν υπεύθυνα , ανεξάρτητα και συνεργάσιμα παιδιά, καθώς επίσης και να ανανεώσει και εμπλουτίσει την σχέση των παιδιών με τους γονείς τους.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων που θα πραγματοποιηθούν θα:

🔘 Γνωρίσουμε τα κλειδιά στην σχέση γονέα – παιδί
🔘 Θα απαντήσουμε σε ερωτήματα καίρια για τον ρόλο του γονέα
🔘 Θα μάθουμε τρόπους βελτίωσης της επικοινωνίας με τα παιδιά
🔘 Θα μάθουμε να χτίζουμε τη σχέση γονέα – παιδί με βασικά στοιχεία την υπευθυνότητα και την συνεργασία

Το Πρόγραμμα Προπόνηση Γονέων:
▶️ Υπόσχεται αποτελέσματα άμεσα και μακροπρόθεσμα στο μέλλον των παιδιών αυτών ως ενήλικοι.
▶️ Αναπτύσσει τα έμφυτα ταλέντα των παιδιών, αξιοποιώντας και την σοφία των παιδιών, αντί μόνο των γονέων.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο:

1.  από το βιβλίο του Gordon 'Tα μυστικά του Aποτελεσματικού Γονέα"
2. την τεχνογνωσία της μεταμορφωτικής μάθησης
3. την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt.

Το πρόγραμμα Συναισθηματικής Νημοσύνης (17:00 - 19:00 καθημερινά) λειτουργεί ως ένας χώρος αυτο-εξερεύνησης, αυτοέκφρασης, «μοιράσματος» και ανταλλαγής σκέψεων, συναισθημάτων, εμπειριών, μέσα σ’ ένα προστατευμένο ομαδικό πλαίσιο. Η σημερινή εποχή επιβάλλει γρήγορους ρυθμούς ζωής, έντονο άγχος, συναισθηματική απομόνωση, και εξωστρέφεια.

Όλοι επωμιζόμαστε πάρα πολλές ευθύνες και παραμερίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με άλλους ανθρώπους, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και να δεχτούμε ανατροφοδότηση και άλλες οπτικές στο πως επικοινωνούμε αμερόληπτα, και χωρίς να διακινδυνεύουμε κάποια προσωπική σχέση.

Πως λειτουργεί:
Με τη βοήθεια του ειδικευμένου συντονιστή που συντονίζει την ομάδα, τα μέλη της ομάδας έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα προσωπικά τους βιώματα, να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των συνθηκών της ζωής τους, να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται :

 • Επίγνωση των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς,
 • Βίωμα της εμπειρίας,
 • Ανατροφοδότηση ομαδικού αντίκτυπου του ποιοι είμαστε στις αλληλεπιδράσεις μας στο εδώ και τώρα,
 • Αναπλαισίωση ερμηνειών ομάδας κ.α

Mini Bio Εισηγητή  προγραμμάτων: "Προπόνηση Γονέων" & "Συναισθηματικής Νοημοσύνης'
Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Ν. Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε το Life Coaching και το έφερε στην Ελλάδα το 2008 σε μορφή σεμιναρίων.

Ίδρυσε τη "Μεταμόρφωσις", όπου εκπαίδευσε όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες Έλληνες με τη ριζοσπαστική μέθοδο της "Προπόνησης Ζωής" και από τότε δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα βάσει αυτής της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που θα επιτρέπει στον καθένα μας να εκμεταλλεύεται όλες του τις φυσικές και νοητικές δυνατότητες.

Λίγα Λόγια για την Δημιουργική απασχόληση & Εκπαίδευση στα παιδιά:

Για όση ώρα οι γονείς είναι απασχολημένοι στα σεμινάρια, οι παιδαγωγοί μας αναλαμβάνουν να απασχολήσουν τα παιδιά με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

 • Αναπτύσσουν εποικοδομητικές συζητήσεις σε θέματα που τα απασχολούν ή τα εμπνέουν.
 • Δίνουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις που τα διευκολύνουν να παρατηρήσουν τους αυτοπεριορισμούς τους και να υπερβούν τους εαυτούς τους με ουσιαστικό τρόπο, να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους και την υπευθυνότητα τους
 • Προσεγγίζουν απλές πρακτικές που μπορούν να οδηγούν σε αυτογνωσία, ανεξαρτησία, ώριμη λήψη αποφάσεων και επίτευξη στόχων
 • Ενθαρρύνονται να αλληλεπιδράσουν, να συνεργαστούν, να εξασκήσουν τρόπους αποτελεσματικής επικοινωνίας.
 • Μαθαίνουν τρόπους να διαχειρίζονται τα αισθήματα τους για να αναπτύσσουν σωστές σχέσεις με τον εαυτό τους και τους γύρω τους
 • Απελευθερώνουν τις δυνατότητες της φαντασίας, της δημιουργικότητας τους, της πρωτότυπης σκέψης και δραστηριοποιούνται για την προσωπική τους ανάπτυξη.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται  μέσα από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 • Παιχνίδια γνωριμίας
 • Συζητήσεις και παιχνίδια αυτογνωσίας.
 • Εικαστικά: ζωγραφική / κολλάζ / πηλός / κατασκευές
 • Θεατρική  αγωγή
 • Παιχνίδια Αυτοσχεδιασμού
 • Μουσικοκινητική Αγωγή
 • Αθλοπαιδίες
 • Ομαδικά παιχνίδια

Κατά την διάρκεια των μεταμορφωτικων διακοπών οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εξασκούν και να εφαρμόζουν όσα μαθαίνουν στα παιδιά τους και παράλληλα να λαμβάνουν ανατροφοδότηση από τους εισηγητές της Μεταμορφωσις.

Παιδαγωγοί

 • Κατερίνα Μπίρμπα, θα εισάγει στα παιδιά με θέατρο παιδαγωγικό τρόπο αντίστοιχες διακρίσεις στην επικοινωνία για τις ανθρώπινες σχέσεις, οπως και οι γονείς.
 • Έρη Κανατέλια

Mini bio: H Κατερίνα είναι Εκπαιδευτικός τα τελευταία 16 χρόνια. Έχει διδάξει σε Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Ολλανδία, έχει εμπειρία από διάφορους πολιτισμούς παιδιών (Ιδιωτικά και Δημόσια σχολεία, σχολείο Κωφών στην Πάτρα, διαπολιτισμικό σχολείο αλλοδαπών και παλιννοστούντων με Ρώσους και Ινδούς εφήβους στο Πόρτο Χέλι) και ενηλίκων (κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ, ομάδες Υποκριτικής και Δραματοθεραπείας), έχει λάβει 7ετή επιμόρφωση στις μεθόδους του θεατρικού παιχνιδιού, κι έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος/εισηγητής σε πληθώρα συνεδρίων και παιδαγωγικών ημερίδων με επιστημονικές έρευνες, παιδαγωγικές προτάσεις και διδακτικές πρακτικές. Συνεχίζει τις σπουδές της σε θέματα εκπαίδευσης ανηλίκων, ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ετερότητα και Παιδαγωγική του θεάτρου),και ενηλίκων. Από το 2014 συντελεί στα προγράμματα της Μεταμόρφωσις, όπου και δραστηριοποιείται ως Εισηγήτρια.

Mini bio: Η Έρη Κανατέλια είναι θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός και εμψυχώτρια ομάδων. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας το 2014. Το 2016 συνέχισε την εξειδίκευση της στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Ετερότητα και παιδαγωγική του θεάτρου" όπου εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα: "Ενδυνάμωση της ομάδας μέσω εργαστηρίων θεατρικής εμψύχωσης". Απο το 2017 εργάζεται ως δασκάλα θεατρικής αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση.
Κατά καιρούς έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμμα και έχει συνεργαστεί με μουσεία και φορείς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θετικής διαπαιδαγώγησης, δημοκρατικής εκπαίδευσης, δραματοθεραπείας και τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται για την προσέγγιση της ενσυναίσθησης.

Κόστος συμμετοχής

 • Εκπαίδευση και διαμονή σε δική σας σκηνή ( Ένας Ενήλικας & 1 παιδί) : 490 ευρώ
 • Εκπαιδευση + διαμονή σε σκηνή Navajo ή Igloo ( Ένας Ενήλικας & 1 παιδί) : 590 ευρώ
 • Εκπαίδευση και διαμονή σε τροχόσπιτο ( Ένας Ενήλικας & 1 παιδί) : 690 ευρώ

Σημείωση:

*Υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε δωμάτια εκτός του χώρου του camping.
** υπάρχει δυνατότητα στα άτομα τα οποία δεν θα διαμείνουν στο χώρο να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Μεταμόρφωσις κατόπιν συνεννόησης.

 • Ισχύει 30% έκπτωση στη τιμή της εκπαίδευσης για κάθε επιπλέον ενήλικα και παιδί που θα παρευρεθεί και ανήκει στην ίδια οικογένεια δηλαδή 2 γονείς και 1 παιδί συνολικά 640 ευρώ ή 2 γονείς και 2 παιδιά συνολικά 720 ευρώ.
 • Ισχύει 30% έκπτωση στη τιμή της εκπαίδευσης μόνο σε όσους επαναλαμβάνουν το πρόγραμμα των Μεταμορφωτικών Διακοπών.

Τι λένε όσοι έχουν συμμετέχει ήδη

 • Πέρασα υπέροχα, πάρα πολύ όμορφα, αυτές οι διακοπές ήταν φανταστικές, έχασα τις μέρες και τον χρόνο, τα παιδιά είναι πάρα πολύ χαρούμενα, ο σύζυγος μου επίσης, είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχαμε όλη η οικογένεια, κι ανυπομονώ για τις επόμενες Μεταμορφωτικές Διακοπές...Ευχαριστώ όλους όσους συντέλεσαν στο να διοργανωθεί κάτι τέτοιο, γιατί αυτά που νιώσαμε εδώ πέρα είναι μοναδικά και οι επιλογές χώρου προγράμματος κλπ ήταν τέτοιες που νιώσαμε σαν το σπίτι μας.Ευχαριστώ που είδαμε πράγματα για τις σχέσεις μας με τα παιδιά μας που όχι απλά είναι βοηθητικά, αλλά σωτήρια…Πάρα πολύ σπουδαίο για μένα και το ότι τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με τα συναισθήματα τους και έμαθαν τόσα πράγματα για τα ίδια και τις σχέσεις τους..Ενθουσιάστηκα με αυτά που δημιούργησαν τα παιδιά, πχ τις αφίσες με το πως τα βλέπουν οι άλλοι, και πως τα ίδια βλέπουν τον εαυτό τους, και το ότι κάθε μέρα τα φέρνατε σε επαφή με τα συναισθήματα τους, κάτι που εγώ δεν το έκανα γιατί φοβόμουν. Αλέξια Κότσιφα, πολιτικός μηχανικός (μητέρα 2 παιδιών)

 • Οι επιλογές του χώρου και των πρακτικών ήταν τέλειος, η κόρη μου ήταν χαρούμενη και παρόλο που στην αρχή είχε κάποιες αντιστάσεις τελικά ήταν περήφανη με ότι είχε συμμετάσχει... Ενώ το τελευταίο διάστημα βιώνω διάφορες ανασφάλειες, εδώ ένιωσα πολύ ασφαλής, καθώς επίσης με αυτά που μάθαμε ένιωσα μια ασφάλεια για το μέλλον σε σχέση με την κόρη μου. Εις το επανιδείν, γιατί δεν αισθάνομαι ότι τελειώνει κάτι, αλλά σαν να κλείνουμε ένα ραντεβού για του χρόνου...Μαίρη Καρατζά, interior designer (μητέρα ενός παιδιού)

 • Ένιωσα τόσο έντονα ότι αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και ότι είμαστε μια οικογένεια και συζούμε όλοι μαζί όλες αυτές τις μέρες με έναν πολύ αρμονικό τρόπο… ένιωσα έντονα την φιλοξενία, την αγάπη και την εγγύτητα και ασφάλεια για το παιδί μου που σας ευχαριστώ πολύ…Αθηνά Καλαντζή, marketing (μητέρα ενός παιδιού)

 • Εγώ μας νιώθω σαν μια διευρημένη οικογένεια κατά κάποιο τρόπο..Αυτό που δημιουργήσατε εδώ είναι σαν επίγειος παράδεισος και θα μας λείψει σε όλους. Σαν εκπαιδευτικός να πω στις παιδαγωγούς ότι έκαναν το κάτι παραπάνω και θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα, γιατί είναι μάθημα ζωής όλο αυτό που ζήσαμε και είμαι βαθιά συγκινημένη γι αυτή την εμπειρία. Επίσης μετά από τόσα χρόνια εκπαιδευτικός στην επόμενη σαιζόν σκόπευα να σταματήσω την διδασκαλία και να πήγαινα στο πανεπιστήμιο και στο παιδαγωγικό ινστιτούτο, αλλά με αυτά που έμαθα εδώ μέσα απ την Προπόνηση Γονέων & Εκπαιδευτικών, ανυπομονώ να ξαναπάω στο σχολείο τελικά τον Σεπτέμβρη για να εφαρμόσω όλα αυτά που έμαθα στην επικοινωνία με τα παιδιά, και ανατροδοδοτήθηκε ο σκοπός μου σε σχέση με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Γιατί είχα κατακτήσει τόσα χρόνια το να είμαι εξαιρετική δασκάλα, και ήθελα νέες προκλήσεις, αλλά εδώ ξαναήρθα στην φύση μου που είναι να είμαι με τα παιδιά, με νέες προοπτικές…Ξαναβρήκα το νόημα της διδασκαλίας…
  Γιώτα Βόννη, εκπαιδευτικός (μητέρα ενός παιδιού)

 • Μου άρεσε αυτό που έζησα, θα ήθελα να το ξαναζήσω, ήξερα ότι είμαι υπέροχη ως μητέρα, αλλά πλέον μπορώ να γίνω και τέλεια… χαχαχα παρόλο που ήρθα με αντίδραση στον σύζυγο μου που επέμενε να έρθουμε, φεύγω πολύ ικανοποιημένη και με ανοιχτά μάτια. (μητέρα ενός παιδιού)

 • Θα μου μείνουν αξέχαστες αυτές οι διακοπές που ήταν η πρώτη φορά που έζησα κάτι με ανθρώπους που ενώ δεν γνωριζόμασταν από πριν, είναι  υπέροχοι. Αποστόλης, ασφαλιστής (πατέρας ενός παιδιού)

 • Σας ευχαριστώ όλους που σε σύντομο χρονικό διάστημα γίναμε όλοι φίλοι και νιώσαμε τόσο οικία. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Κωνσταντίνος Σκορδάς, Σεφ (πατέρας ενός παιδιού)

 • Ήταν οι καλύτερες οικογενειακές διακοπές που έχουμε κάνει, ένιωσα πολύ ελευθερία, και ζωντάνια ενώ παράλληλα εξελίσσομαι.. Και μου άρεσε αυτή η άμεση επαφή, δηλαδή μαθαίνω πράγματα για την επικοινωνία και τα εφαρμόζω εκείνη την ώρα με τα παιδιά, κι έχω και κάποιον άλλο γονιό που μπορεί να με δει και να μου δώσει άμεσα feedback, οπότε όντως εφαρμόζω αυτό που έμαθα, δεν βαριέμαι πχ ή ξεχνιέμαι με άλλα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας πχ. Κι απ την άλλη είχα και την χαλαρότητα ότι τα παιδιά περνάνε καλά με τις άλλες ομάδες, και ήμουν άνετη… Είχα δηλαδή και τον γονιό και την γυναίκα χωρίς να συγκρούονται αυτά τα δύο, γιατί συχνά συγκρούονται αυτά τα δύο. Δηλαδή είμαι γονιός και ξεχνάω τον εαυτό μου, ή είμαι ο εαυτός μου και ξεχνάω τον γονιό… Ενώ εδώ νιώθω ότι μπορώ να είμαι και τα δύο.. Ευχαριστώ που δεν ένιωθα απλά μια ασφάλεια ότι κάποιος φυλάει τα παιδιά μου ενώ εγώ κάνω διακοπές και ασχολούμαι με την προσωπική μου ανάπτυξη σαν γονιός, ένιωθα ότι βάζατε ένα λιθαράκι παραπάνω στην σχέση μου με τα παιδιά μου, εκεί που εγώ δεν μπορούσα. Σαν να βοηθήσατε τα κομμάτια μου που είναι κλεισμένα και εκεί όπου δεν μπορώ και νιώθω ένα αδιέξοδο, ότι τα παιδιά μου ήταν κάπου που μπόρεσαν να ανοίξουν μια πόρτα για το μέλλον τους. Να είστε καλά. 
  Κυριακή Τρίγκα, εκπαιδευτικός (μητέρα δύο παιδιών)

 • Μου άρεσε ιδιαίτερα που εκδηλώθηκα όπως ήθελα και δεν με παρεξήγησε κανένας, ίσα ίσα που βγαίνει αγάπη, συναισθήματα, γέλιο.. Βασίλης Πάττας

 

Δήλωσε συμμετοχή

Πάρε μας τηλέφωνο στο 6980069360 ή στείλε μας email στο info@metamorfosis.gr, αν έχεις ερωτήσεις.

Δήλωσε συμμετοχή τώρα τηλεφωνικά για να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να λάβεις τα επόμενα βήματα και τους τρόπους πληρωμής.