+30 6980 069 360
info@metamorfosis.gr
Μεταμόρφωσις > Blog > Blog > Οι 5 μύθοι που δεν σ’ αφήνουν να χάσεις βάρος
Οι 5 μύθοι που δεν σ' αφήνουν να χάσεις βάρος

Οι 5 μύθοι που δεν σ’ αφήνουν να χάσεις βάρος

Υπάρχουν κάποιοι θεμελιώδεις μύθοι που η κοινωνία μας διδάσκει σε σχέση με τις τροφές, τις δίαιτες και την σωματική υγεία.

Κάποιοι από αυτούς τους μύθους είναι τόσο βαθιά ριζωμένοι μέσα μας, που μας είναι αδύνατον να δούμε πέρα από αυτούς. Αν τους εξετάσουμε όμως, θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο οι δίαιτες δεν λειτουργούν και για ποιο λόγο δεν μπορούμε να επιτύχουμε μια υγιή ζωή με το ιδανικό μας βάρος.

Μύθος 1. Πρόσληψη και απώλεια θερμίδων. 

Πως και 99% των ειδών στον πλανήτη, καθώς και πολιτισμών που δεν έχουν επηρεαστεί απ τον δυτικό τρόπο ζωής, ποτέ δεν κάνουν δίαιτα; Παρόλο αυτά εξακολουθούν να έχουν δυνατούς μύες, τρομερή ενέργεια και απίστευτα επίπεδα ευεξίας. Οι θεμελιώδεις ιδέες τελικά ως προς το γιατί τρώμε δεν βγάζουν νόημα πλέον συγκριτικά με αυτό το 99%. Το να μετράμε θερμίδες δεν έχει νόημα. Γιατί το σώμα μας δεν είναι απλά μια μηχανή εισαγωγής και εξαγωγής θερμίδων. Αυτό είναι ένας μύθος.

Μύθος 2. Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα.

Δεν υπάρχει συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Τα σώματα μας εξελίχθηκαν να για τρώνε μέσα στο έτος. Περνάμε από διαφορετικές φάσεις και απαιτούνται διαφορετικές τροφές σε διαφορετικές εποχές, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Μύθος 3. Χρειάζεσαι μια δίαιτα κατάλληλη για εσένα.

Όχι. Τα ανθρώπινα όντα δεν εξελίχθηκαν διαφορετικά εξελικτικά για να έχουν διαφορετικές διατροφές. Έτσι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που εφαρμόζονται σε όλα τα ανθρώπινα όντα ανεξάρτητα από την φυλή, καταγωγή ή κουλτούρα. Και για την ακρίβεια το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής δεν πρόκειται να αλλάξει. Ναι, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ειδικές ανάγκες, αλλά για το 80% από εμάς, οι ανάγκες μας είναι κοινές.

Μύθος 4. Η βιομηχανία τροφίμων εξυπηρετεί το καλό μας. 

Αν και αυτός μπορεί να φαίνεται ο πιο προφανής μύθος σε αυτή την λίστα. Εκατομμύρια ανθρώπων έχουν εξαπατηθεί απ την βιομηχανία τροφίμων και τις παραπλανητικές ταμπέλες στα προϊόντα τροφίμων, που υποτίθεται μας κάνουν καλό. Η αλήθεια είναι ότι η βιομηχανία τροφίμων μας λέει ψέματα, και η δυτική διατροφή είναι ανθυγιεινή και σχεδιασμένη για να δημιουργεί τάσεις να αγοράζεις και να καταναλώνεις όλο και περισσότερο. Για την ακρίβεια έχει πολύ λίγο να κάνει με την υγεία μας.

Μύθος 5. Πρέπει να γυμνάζεσαι για να είσαι υγιής.

Η άσκηση είναι καλή για την υγεία. Αλλά δεν έχει τόσο σημαντικό αντίκτυπο στο σώμα σας όσο η διατροφή. Η σύγχρονη επιστήμη δείχνει ότι το 95% του σχήματος του σώματος έχει να κάνει με το τι τρως κι όχι την γυμναστική.

Βέβαια η βιομηχανία της δίαιτας (που είναι μέρος της βιομηχανίας τροφίμων) θέλει να πιστεύεις αυτούς τους μύθους έτσι ώστε να συνεχίζεις να αγοράζεις τρόφιμα από αυτούς, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι δίαιτες δεν λειτουργούν.

Τι είναι αυτό όμως που στ’ αλήθεια λειτουργεί;

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε την σχέση μας με το φαγητό;
3 μέρες στο πρόγραμμα Προπόνηση Ευεξίας είναι αρκετές για να δεις πως μπορούμε να το πετύχουμε.


Εμείς στην Μεταμόρφωσις έχουμε μια απάντηση σε σχέση με αυτό και θέλουμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να μάθουν:

  • πως να διατηρούν το ιδανικό τους βάρος
  • πως να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους και
  • πως να επιβραδύνουν την γήρανση του σώματος και να εκμηδενίσουν τις ασθένειες.

Στην ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ πιστεύουμε πως ο καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του για να την ζήσει όπως αυτός ονειρεύεται.

Γι’ αυτό δημιουργούμε ριζοσπαστικά προγράμματα που βοηθάνε τους συμμετέχοντες να δουν τον κόσμο με μια άλλη οπτική και να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από αυτό που τους κρατάει πίσω. Μια οπτική που θα τους φέρει μεταμορφωτικά αποτελέσματα στη ζωή τους.

Οι 5 μύθοι που δεν σ' αφήνουν να χάσεις βάρος